5 Mayıs 2015 Salı

Konuşsana Periscope'luyorum :)

Gezi zamanını hatırlarsınız. Bir çok tv kanalının haberleri geç verdiği, operatörlerin sinyal sıkıntıları yaşadığı, toplumun genelinin olan olaylardan bir haber kaldığı o olaylı zamanlar.. İşte bu durumdan esinlenen bir İranlı genç, arkadaşıyla birlikte bir app yazar.. Live broadcasting! Amaç aslında dünyanın neresinde olursanız olun, alışılmışın dışında bir durum gördüğünüzde bunu adeta bir muhabir edasıyla sosyal medya üzerinden insanlara aktarmak.

Bu uygulamanın değerini anlayan Twitter ise çok geçmeden Periscope'u satın alır ve çılgınlık başlar :) 


Henüz sadece ios da bulunan bu uygulamaya Twitter hesabınızla giriş yapıyorsunuz.. Twitter'a verdiğiniz yayın linki ile android ve web kullanıcıları sizi web üzerinden izleyebiliyor ama yayın sırasında izleyicilerinizin yazdıklarını maalesef göremiyor :) Android'e ise yakın bir zamanda gelecekmiş :) 

Teknolojiyi her zaman kullanıcıların talepleri yönlendiriyor ya bu da öyle oldu ve çılgınlık saatler süren sohbetlere, çeşitli etkinlik gruplarının oluşmasına vesile oldu. İyi ki de oldu aslında :) Ben de kullanıyorum Periscope'u. Sayesinde de çok güzel insanlarla tanıştım, birlikte iki yemek aktivitesi düzenledik ve günlük hayatımızda da görüşmeye başladık. 

Herkes kendi hayatının muhabiri oldu, nereye gitsek ordan Periscope'layıp bir çok şey gösterdik, bir çok da şey gördük gidemediğimiz, bilmediğimiz yerlerden, tanımadığımız insanlardan.. Kısacası sevdik biz Periscope'u. Siz de kendi hayatınızın muhabiri olmak isterseniz deneyin derim bu güzel uygulamayı :) 

-Jass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ara Ara Belki de Bulursun..